onsdag 20 maj 2009

våren i stora Köpinge..

Jag måste visa lite bilder på omgivningarna här i Stora Köpinge, tog dessa för 2 veckorsedan så nu är det mer sommar än vår men ändå..


Rapsfälten blommar och

.. speglar sig i CanCan;s fönster..

Huset/ Skola/Församlingshem/ Kommunhus är byggt 1823 och är idag både vårt hem och här driver jag butiken CanCan.Den gamla brandstationen ligger precis bredvid oss och är idag ett museum, hur rart som helst tyvärr med lite udda öppet tider i juli. Gissa vem som vill lägga beslag på det..typ. café eller så kombinerat med museumet. Dessutom flyter Nybro ån nedanför och där kunde man..jag ideér finns..
Kyrkan ligger mittemot och har en även en prästgård som idag används till det som vårt hus tidigare var- församlingshem. Kyrkan är från 1100 talet och personlen är otroligt duktiga på att sköta trädgård och gravgårdarna. Det var lite bilder från CanCan;s omgivningar, kom gärna ut och hälsa på oss..


CanCan/ak är med i Vad Händer Österlen Regionen nu nummer 4 läs den här

3 kommentarer:

 1. Hej hej!
  Måste bara meddela att Lufsen älskar sin nya säng, han är så söt när han ligger i den. Han har gott om plats och kan sträcka ut sig rejält i den!

  Ha en trevlig helg!!!!

  SvaraRadera
 2. Hei hei, så mange fine bilder!! Den brannstasjonen ser flott ut, skjønner godt at du "drømmer" om og har ideer for den byggningen :O)

  Rapsen er ikke mer en 5 cm høy her hvor vi bor, gleder meg til den er gul og fin som hos dere - da er det sommer !!

  Ha en god helg!!

  SvaraRadera
 3. Haha! Du kan vara lungn, här bloggas bara på arbetstid. Har inte fått rätt på tidsinställningen på inläggen, klockan 4 då sover jag som ett barn.
  Kul att du gillar armbanden, Lotta är säkert intresserad om du gillar dem.

  SvaraRadera