fredag 27 januari 2017

Ytskikt som förför..


Pinterest

Tadelakt är en, i Sverige relativt okänd, marmorkalkpasta som appliceras på väggar eller andra ytor. Pastan appliceras i flera lager och poleras sedan. Det är en modern metod för att skapa den uråldriga, traditionella ytan som man använt i mellanöstern i 100-tals år för att stöta bort vatten och fukt. Det är Tadelakt som du ser i många av de turkiska badhusen. 
 Tadelakten ger en vacker, vattenavstötande och slitstark yta och lämpar sig därför mycket bra i badrum.  Beroende på vilka pigment man blandar i kan ytan få olika färg.
Det är även en byggekologiskt bra produkt som bara innehåller naturliga mineraler.
Tadelakt är en modern metod för att skapa den uråldriga, traditionella ytan som man använt i mellanöstern i 100-tals år för att stöta bort vatten och fukt. Det är Tadelakt som du ser i många av de turkiska badhusen. Används istället för kakel i badrum, som dekorationsväggar eller kanske i köket ovanför diskbänken. Består av två putslager som är lika starka som den äldre metodens tio lager och ett ytskikt av bivax.
Se hur naturligt Tadelakten gör sig i dessa badrum, fantastiskt tycker jag!Pinterest

Pinterest


Möjligheterna är många, som här där allt blir en enhet med samma ytskikt och färg och väldigt levande. Hade dock ej valt det limegröna accessoarer utan hellre en mörkare jordigare känsla.


Vi kommer defenetivt att använda tadelakt för nästa badrumsrenovering, svåraste blir att välja färger.. Nu är det dags att göra helg, hoppas att dagens lite vårliga känsla håller i sig :-) Ha dé

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar