torsdag 21 september 2017

Företagande & nystart
Juli 2008 startade jag CanCaninterior.com öppnade butiken i gamla församlingshemmet och detta efter ..2flyttar på ett halvår. Att lära sig och sätta upp en webshop på egen hand var en utmaning men så spännande. Jag startade bloggen då jag förstod att det skall man ju göra ;-) Nu är jag inte så bra på det där med texter och foto  .. men ok bildspråket inspirerar mig. Jag blev så väl emottagen av Ystad/Österlenbor, media - vi är med i ett antal reportage lokalt och i magasin. Jag var med i nätverk och  fick många fina nya kontakter. ja körde på i 180.. hela somrarna öppet varje dag.. tack o lov för min butiksklocka så jag kunde leva livet i trädgården mellan kundbesöken. Det rullade på fint meen man sneglar ju alltid vidare så...

2010 tog jag butiken till staden, Ystad. Först in på en liten bakgata där jag kunden välja mina öppettider till tors-lördag för att hinna med webben Pack&skick. My god vad jag har packat.. man lär sig allt och det kan jag nu:-)) Det var mysigt att finnas i staden där min dotter gick i skolan och kom förbi på vägen hem, tog en fika innan bussen gick. Kunderna hittade mig trots att jag verkligen hade ett udda läge och det flöt på helt ok.
Dock fick jag ett erbjudande om att dela lokal med min frisörska.. fantastisk lokal med uuunderbara höga runda fönster och absolut bästa tänkbara läge... mitt emot systembolaget ... Kunde inte vara bättre.

Dock när hösten kom och turisterna försvunnit så dök omsättningen ner till den nivå där jag ej kunde ta in någon personal utan var tvungen att hantera både en butik med inflöde av besökare som mest ville bli inspirerad samtidigt som pack&skick /webben behövde sitt. Jag insåg då att Nej detta kommer inte att lyfta till den nivå som jag behöver för att hantera båda. Jag valde webben och sa Tack och Hej till staden, jag flyttade hem butiken till församlingshemmet igen.. my god vilken klippa till man jag har ...3 butiksflyttar har vi kirrat själva.

2012 -2016 har jag jobbat med alltifrån utveckla webbsidor till företag, försökt få till en webbtjänst för andra webshopar, startat upp några agenturer från USA (tyvärr lite för pricy med frakt o tull) samt jobbat med marknadsföring för Italienskt företag samtidigt med CanCanshopen. 2013 valde att ta bort allt lager och endast jobba med inredningsuppdrag och med möbler samt några få utvalda accessoarer. Marknaden dök rejält 2010 och konkurrensen om varumärkena hårdnade. Jag fick då mer frihet och blir inte fast på en plats, vilket faktiskt passar mig bättre.

2017 är det nystart.. för CanCan Agenturer. Jag har jobbat med danska Bovictus, Thomas Paul och Wunderwurks från USA.. nu dags för norska Ygg&LyngJag skall jobba upp den svenska marknaden med nya återförsäljare och marknadsföra de fantastiska möblerna. En "Spise sofa till svensken" och " i kölvattnet av SKAM" hoppas jag skall väcka nyfikenhet, mer om det i kommande inlägg.
Webbshopen / inredningsuppdrag hänger med som tidigare och de båda går att kombinera fin fint.
Det skall bli så spännande att anta denna utmaning. Mitt mål nu är att få så många besökare som möjligt till vår monter på möbelmässan i februari och om möjligt några nya kunder innan dess. Tipsa gärna!

Att vara företagare i min värld innebär att vara uppmärksam på alltifrån marknadsförändringar, nya möjligheter, att våga både säga Ja och Nej. Det kan vara väldigt ensamt, pressande och samtidigt fritt och utvecklande. Nu kliver min man in företagsvärlden så vi blir kollegor dock i olika branscher. Vi kommer att jobba tillsammans, bredvid varandra och heja på o peppa, Per i House of Brilliance och jag med mitt. Såå 

Nu kör vi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar