torsdag 16 februari 2017

Gardiner ny gammalt... i alla fall för mig!

Japp, jag har varit heelt utan gardiner i några år.. kände att det inte behövdes, ville inte ha en alltför tillrättalagd inredning.

 Fönstren var så vackra isig, ju..

Men så tänker man om, och en tanke måste testas så fram med gamla hissgardiner som helt kallt klipptes av på mitten.. och vips fasta kappor till alla 11 fönstren som vi har på bottenvåningen.


Galet- ja kanske men jag ville testa innan här investeras i tyg och tid. Blev det bra... Japp här skall vi ha gardiner i form av raka kappor innanför fönsterkarmarna - inte utanpå, absolut inte i mitt tycke :-)

Pinterest

Pinterest

Se vilken skillnad det är när kappan i det här fallet hänger utanpå fönsterkarmen.. man klyver liksom av fönstret, det är inte i min smak i alla fall..

 Samma med längder, de måste göras rätt för att vara värt investeringen, 
Låånga längder, golv till tak ger en härlig hotellkänsla och kan verkligen "göra" ett rum. Viktigt är att se till att gardinen når nästan hela vägen ner till golv 1–2 cm ovanför för att vara lite praktiskt.
Pinterest

Pinterest

Pinterest

 I val av färg så väljer jag antingen en färg ton i ton med väggen eller lika kulörton, (vilket gör att även om de har olika färg så finns det samma svärta i färgen). När man väljer färgen med denna utgångspunkt så stoppar man inte upp flödet, ögats sikt som man gör med kontrasterande färgsättning. Tänk vit vägg med röd gardin, där blir det stop.. jag skulle istället välja en vit eller svagt bruten vit-beige. Se nedan där man valt en mjuk persikefärgad mot det mjukt gråa skåpet här i samma kulörton och med varmt guld som liten kontrast. Det där med kontraster/accenter och storlek/ ytan är en konst i sig.

Pinterest

Pinterest

Sköna Hem

Pinterest

Pinterest

Visst är det vackert, lyxigt med gardiner som når ända ner och ligger på golvet, minst 10 cm för att få till känslan. Materialet blir ju då viktigt så att tyget verkligen mjukt landar på golvet.

Pinterest


Vad gäller höjden på gardinstång. Häng dem ca 15-20 cm ovanför fönstret och lika mycket utanför här är en bra mall som man kan använda för att slippa mäta varje fönster


Smart eller hur..
Pinterest


Magisk eller hur färgsättningen och ljuset som flödar in via gardinen som är en förlängning av just in och ute. Love it!
Faye Toogood
Ha dé

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar